Visszafizették a házukra felvett összeget, mégis elárverezték az otthonukat

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Egy nagybánhegyesi házaspár, bár visszafizették a házukra felvett devizahitelt, a megemelt törlesztőrészletet már nem bírta el a költségvetésük, így több millió forintos tartozásuk keletkezett. A házukat végül elárverezték.

Fotó: RTL Híradó

3,2 millió forintos devizahitelt vett fel egy házaspár, akik ezt az összeget ugyan vissza tudták fizetni, de a törlesztőrészlet időközben 7 millió forintra rúgott - számolt be az RTL Híradó. Ezt a tartozást már nem tudták törleszteni, a házukat pedig elárverezték.

Az árverésből egymillió forintot kapott a nagybánhegyesi pár, akik még így is hatmillió forinttal tartoznak a banknak. “A szívünk szakad meg, mert hát ott hagytuk mindenünket. És próbáltunk az árverezővel… vagy, aki megvette, a vevővel egyezkedni, hogy nem maradhatnánk-e albérletben. De azt mondták, hogy nem. Pestiek vették meg” – mondta az RTL Híradójának a feleség.

A helyi önkormányzat nem tudott neki segíteni, mert ők is anyagi gondokkal küszködnek. A házaspárt Békéscsabán fogadta be egy ismerősök. A férfit leszázalékolták, felesége ápolja. Összesen százharmincezer forintból élnek: ennyi a nyugdíj és a segély, amit kapnak. 

Ez is érdekelhet