Hirdetés

Itt az előrejelzés: ilyen idő lesz szilveszterkor

Garai Kitti portré Garai Kitti

Ma hidegfront jön, pénteken melegfront érkezik, szilveszter napján pedig kora tavaszias idő lesz.

Az Időkép előrejelzése szerint keddre virradóan hidegfront érkezik szórványosan esővel, záporokkal, majd reggeltől északnyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap. Mint írták, délen, délnyugaton maradhatnak felhősebb körzetek. Kisebb eső, egy-egy záport még a Dráva mentén és északkeleten fordulhat elő. Sokfelé erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban 1-9, délután 7-12 fokra számíthatunk. 

Szerdán sok lesz a napsütés, bár nyugat felől átmenetileg megnövekszik a fátyolfelhőzet, csapadék nem várható. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél. Hajnalban a délnyugati tájak kivételével sokfelé fog fagyni, északkeleten -6, -7 fok is lehet. Napközben a csúcshőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Csütörtökön változóan felhős-napos idő várható, a legtöbbet nyugaton süthet a nap. Gyenge eső csak néhol fordulhat elő. A délies szél a Dunántúlon feltámad. Hajnalban még többfelé lehet fagy, napközben az ország felhősebb északi-északkeleti harmadán 3-8, máshol 9-14 fokot mérhetünk.

Milyen idő lesz szilveszterkor?

Hivatkozás másolása

Pénteken egy melegfront érkezik, felhőzetéből nagyobb eséllyel északkeleten és délnyugaton fordulhat elő eső. A nyugati-délnyugati szél több helyen lehet élénk. Északon 4-7, máshol 8-13 fok valószínű. Szilveszter napjára kora tavaszias idő jön, délnyugaton a 15 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet. Csupán északra, északkeletre ragadhat be a hajnalra képződő köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, itt napközben sem lesz melegebb 5-7 foknál - áll az előrejelzésben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés