Hirdetés

Drasztikus érvágás a magyar hibridautósoknak: megszűnik az ingyenes parkolás

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Pécs, Hódmezővásárhely és Szentendre után újabb magyar város önkormányzata döntött arról, hogy a jövőben csak tisztán elektromos autók parkolhatnak ingyenesen. Miskolcon 2016 óta parkolhattak térítésmentesen a zöld rendszámú hibridek, azonban augusztus elsejétől számukra megszűnik a díjtalan parkolás, és a tisztán elektromos autók is csak abban az esetben élhetnek a kedvezménnyel, ha előzetesen regisztrálnak.

Bár hamarosan augusztus van, de az egyelőre még nem tisztázott, hogy milyen módon regisztrálhatják az elektromos autóikat a tulajdonosok az ingyenes parkolásra, ahogy az sem derült ki a rendeletből, hogy a töltés idejére is kell-e fizetni a nem regisztrált tisztán elektromos vagy a kedvezményből kizárt zöld rendszámos tölthető hibrid autók tulajdonosainak. 

Az is kiderült a Villanyautósok cikkéből, hogy Miskolcon a parkolási díjak is emelkednek augusztustól, ami minden autóst érinteni fog. Mint ismert, az elmúlt években egyre több magyar városban szűnik meg a zöld rendszámos hibridautók ingyenes parkolása.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés