Hirdetés

Súlyos hibát vétettek a magyar fogorvosok, brutális kártérítést követelnek tőlük

Garai Kitti portré Garai Kitti

Egy feldkirchi tartományi bíróság körülbelül 44 millió forintos kártérítés kifizetésére kötelezné a magyar fogorvosi rendelőt. 

A Blikk azt írja, egy 60 éves férfit annyira félrekezeltek, hogy később egyetlen vorarlbergi fogorvos sem volt hajlandó utókezelést végezni rajta. A férfi szájába két implantátumot és 16 koronát helyeztek be, valamint egy fogát kihúzták, állítólag mindezt úgy, hogy a fogsor nem illeszkedett. 

Az ausztriai bíróság egy fül-orr-gégész szakorvos véleménye alapján állapította meg, hogy a magyar fogorvosok 2017-ben a páciens kezelése során olyan súlyos hibákat vétettek, amelyek következtében a férfi folyamatos fülzúgásra, szédülésre, illetve állkapocs- és fogfájásra panaszkodott.

Az elsőfokú ítélet szerint a magyar praxisnak 40 ezer eurót, azaz nagyjából 15 millió forintot kell megtérítenie a rehabilitációs költségekre, ugyanis egy német orvos ennyiért volt hajlandó kijavítanai a férfi fogsorát. A praxisnak ezen felül vissza kell fizetnie a 7900 eurós, vagyis a 3 millió forintos kezelési költséget, valamint az utazás és szállás 1200 eurós (456 ezer forint) költségeit is. 

Ezenfelül a férfinak 63 ezer euró, vagyis közel 24 millió forint fájdalomdíjat ítélt meg a bíróság.

Az ítélet azonban nem jogerős, ugyanis mindkét fél fellebbezett: a 60 éves férfi védője további 3,8 millió forintos kártérítést szeretne, míg a magyar praxis védője a kereset elutasítását kérte, mivel szerintük nem történt kezelési hiba - írja a lap.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés