Hirdetés

Megjött a hír Herczeg Zoltánról, ennyi időre mehet börtönbe

Nap Híre portré Nap Híre

A divattervező kézhez kapta a hivatalos vádiratot.

Ahogy a Naphire.hu is beszámolt róla, a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért Herczeg Zoltánra kábítószer birtoklás miatt. A divattervezőt tavasszal engedték ki a börtönből, azóta nyomkövetős bűnügyi felügyelet alatt állt.

Herczeg a minap Instagram-posztban számolt be arról, hogy kézhez kapta a hivatalos vádiratot, amiből kiderül, az ügyészségi gyakorlat szerint három éves középmérték alatti letöltendő büntetést javasol. Bejegyzését azzal kezdte, hogy éppen egy éve, április 20-án szabadult 182 napos előzetes letartóztatásból a Venyige utcai fegyházból. Ekkor kezdődött 122 napig tartó házi őrizete - szúrta ki a 24.hu

"Az ügyemben összesen eltelt immáron két év alatt most először tudok hamarabb beszámolni érdemi történésről, mint a média, nem is értem, hogyan történhetett most ilyen" – vezette fel a friss fejleményeket Herczeg, majd a lényegre tért:

"Megérkezett a hivatalos vádemelés az ügyészségről, melyben 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetést, ill. 3 évre a közügyektől való eltiltást indítványoznak rám, igaz, a vád szerint már csak »megszerzéssel elkövetett« birtoklásért (tulajdonképpen fogyasztásért), mert időközben kiderült igazam, amit az elejétől kezdve meggyőződéssel hajtok. Ezért tulajdonképpen még hálás is lehetek a munkájukat korrektül végző rendőrségnek, nyomozóknak. Az is vagyok. Köszönöm! Amiért kevésbé vagyok hálás, az ez az indítvány a letöltendőről, ill. az ügyben felmerült több, mint 3, azaz három millió forintnyi »igazságügyi vegyészszakértői és toxikológus szakértői díj«, melyet ezen felül is meg kell majd fizessek »egyetemlegesen«"

Mint írta, nem akarja sajnáltatni magát, „az van, ami van”, nagyon bízik a bíróság bölcsességében, ahogyan a társadalom és az őt ismerők, kedvelők helyes értékítéletében is. „Mindenki levonhatja a tanulságokat. Én is megtettem” – tette hozzá, majd azt kérte, aki anyagilag tudná őt támogatni, az vásároljon az oldalán.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés