Hirdetés

Hatalmas fordulat Herczeg Zoltán ügyében, ez mindent megváltoztat

Nap Híre portré Nap Híre

Az ügyben eljáró nyomozási bíró elutasította az ügyészség fellebbezését.

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, Herczeg Zoltánt még tavaly októberben tartóztatták le kábítószer-kereskedelem gyanújával, miután az otthonában is találtak több grammnyi növényi törmeléket és fehér port. A divatgurut tavasszal engedték ki a börtönből, azóta nyomkövetős bűnügyi felügyelet alatt állt.

Most a 24.hu azt írja, megszületett a végleges döntés Herczeg Zoltán bűnügyi felügyeletének megszüntetése ügyében. 

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője azt közölte, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró elutasította az ügyészség fellebbezését, és véglegesen megszüntette mindkét gyanúsítottnak a bűnügyi felügyeletét.

Herczeg Zoltán fél évet töltött letartóztatásban és négy hónapot pedig bűnügyi felügyeletben, augusztus 20-án azonban lejárt a korábbi határozat, a bíróság pedig nem hosszabbította meg a nyomkövetős kényszerintézkedést.

A kerületi ügyészség azonban fellebbezést jelentett be a végzéssel szemben, a gyanúsítottak bűnügyi felügyeletének ismételt elrendelése érdekében. Az indoklásuk lényege szerint, a 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekménnyel gyanúsított két férfi eljárásban való jelenlétének biztosítása, valamint a bizonyítás eredményes befejezése érdekében szükséges és indokolt továbbra is a kényszerintézkedés. Az ügyben eljáró nyomozási bíró azonban elutasította az ügyészség fellebbezését.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés