Hirdetés

Drámai órák: Súlyosan sérült hegymászó lógott egy szakadék felett Bosznia-Hercegovinában

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A sérült nő órákat lógott a magasban.

Hosszú órákon keresztül egy súlyosan sérült horvát hegymászó lógott egy szakadék felett Bosznia-Hercegovinában, a Valez-hegy egyik szikláján. A 62 éves nőt csak hosszú mentőakció után sikerült megmenteni. A beszámoló szerint an ő kötéllel és ékekkel végezte a hegymászást, amikor megcsúszott és lezuhant. A biztosítókötél megtartotta, ám egy sziklának csapódott és több helyen megsérült.

Az eset vasárnap délután történt, ám a mentés csak ma hajnalban fejeződött be, az akcióban 100 hegyimentő vett részt. A mentőakció hajnali fél ötkor fejeződött be. A nőt helikopterrel a mostari kórházba szállították, ahol megműtötték, és már túl van az életveszélyen - írja az MTI.

A boszniai Szerb Köztársaság légirendészeti szolgálatának helikoptere vasárnap délután 20 bevetés után sem tudott közel kerülni a sérült hegymászóhoz, aki négyszáz méter magasan lógott a függőleges sziklán. Ezt követően a hegyimentő szolgálat munkatársai siettek a segítségére, de a rendkívül nehezen megközelíthető fekvés és a sötétedés miatt a mentés csak lassan tudott haladni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés