Hirdetés

Elítélték a nőt, aki felmosónyéllel verte halálra a férjét

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A 74 éves nőt 12 évre ítélték el, de a nő felmentésért fellebbezett.

Szörnyű tragédiával ért véget egy 1983-ban köttetett házasság. A pár férfi tagja 2021. májusára olyan beteg lett, hogy mozgásképtelenné vált, vele kommunikálni nem lehetett. A többféle megbetegedésben szenvedő nő ápolta a férjét, ami azonban egyre nagyobb megterhelést jelentett számára, ezért lakókörnyezetük elhanyagolt, a férfi ápolatlan volt.

Az ittas nő ezen a nyáron éjszaka rátámadt a férjére. A védekezésre képtelen férfit egy felmosónyéllel és egy bottal bántalmazni kezdte. A nő legalább fél órán keresztül ütlegelte a férje fejét, felsőtestét. 

A férfi a helyszínen meghalt. Halálának oka a bántalmazás következtében kialakult traumás és vérzéses sokk volt. A Szombathelyi Törvényszék a nőt különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a nő – a törvény értelmében – feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a nő és a védője felmentésért fellebbeztek. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés kellően szigorú, enyhítése nem indokolt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés