Hirdetés

Szakad a hó Magyarországon, több településen is kifehéredett a táj

Nap Híre portré Nap Híre

10-12 centiméteres a hó több magyar településen is.

Megérkezett az első komoly havazás Magyarországra: az Időkép beszámolója szerint Szentgotthárdon már 10, Kaposváron 12 centi hó hullott eddig. Olvasónk beszámolója szerint Somogy vármegyében jelenleg is szakad a hó. 

Mint azt a naphire.hu is megírta, ma extrém havazás várható Magyarországon. Az előrejelzések szerint többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, északkeleten vékonyodhat, szakadozhat a felhőtakaró. A nyugati országrészben havazás, havas eső valószínű, kelet felé haladva egyre inkább eső lesz a jellemző. Utóbbi helyen a hegyek kivételével csak késő délután, este változik a halmazállapot. 

A Tiszántúlra csak szerda délután, az északkeleti harmadba késő este érkezik meg a csapadék. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában -1 és +4 fok között alakul, a Tiszántúlon ennél néhány fokkal melegebb is lehet.

Azt is megírtuk, hogy éjfélig az említett tájakon nagy területen alakulhat ki 5 cm-t meghaladó vastagságú (~5-15 cm-es) vizes, tapadó hóréteg. A legfrissebb számítások alapján 20 cm körüli, illetve azt meghaladó friss hótakaróra szerda éjfélig a Bakony, Vértes és a Gerecse 200-300 m feletti részein van nagyobb esély. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés