Hirdetés

Most közölték a meteorológusok, berobban a tél: itt lehet hózáporra számítani

Nap Híre portré Nap Híre

Az előrejelzés szerint a hegyekben, illetve késő délutántól az északkeleti határ közelében néhol hózápor is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken észak felől tovább növekszik a felhőzet, és napközben az ország nagy részén felhős lesz az ég, de a többé-kevésbé összefüggő felhőzet mellett van esély - jobbára rövidebb - napos időszakokra is.

Elszórtan számíthatunk - többnyire kisebb - esőre, záporra. A hegyekben, illetve késő délutántól az északkeleti határ közelében néhol hózápor is lehet. Kezdetben a déli területeken lehetnek párás, ködös tájak, de a látási viszonyok a nappali órákban arrafelé is fokozatosan javulnak. 

A délnyugati, nyugati szelet több helyen élénk, olykor erős, a hegyekben és a Kisalföldön viharos lökések kísérhetik. Délutántól fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. Késő estére többnyire -1 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Ahogy a naphire.hu is megírta, egy londoni központú időjárás-előrejelző központ, a European Centre for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) előrejelzése szerint a következő napokban egész Európában jelentősen lehűl a levegő, és december 6-ig a szokásosnál hidegebb lesz az idő

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés