Hirdetés

Fél országot megbénítja a havazás: a Bakonyban már baj van

Nap Híre portré Nap Híre

Van, ahol akár 15 cm-es hó is jöhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat frissítette a veszélyjelzést. Azt írták, a Dunántúl délnyugati megyéit leszámítva délutánig alapvetően gyenge intenzitású havazás várható, amelyből jellemzően lepel-3 cm vastagságú, gyorsan olvadásnak induló hóréteg képződhet. Délután észak, északnyugat felől intenzívebb csapadékrendszer érkezése valószínű, amelyből újabb havazás várható és a Dunántúl délnyugati felét leszámítva többfelé is kifehéredhet a táj. Nagyobb eséllyel a Dunántúl északkeleti részein és a főváros tágabb térségében 5 cm-t meghaladó lehet a frissen kialakuló hóréteg, míg a magasabban fekvő tájakon ez néhol elérheti, meghaladhatja az 5-10, néhol akár a 15 cm-t is.

A hóréteg várhatóan olvadozni fog, de a magasabb részeken tartósabban meg is maradhat. Éjszaka délnyugat felől enyhülni kezd az idő és a csapadék intenzitása is csökken, ezért vasárnap a reggeli órákig - az Északi-középhegység magasabb térszíneinek kivételével - esőbe vált a csapadék halmazállapota.

Megjegyezték azt is, hogy a viharos szél a magasabban fekvő helyeken hordhatja a havat. 

A fővárosban csúszos utakra kell számítani, figyelmeztetnek

Hivatkozás másolása

A BKK Info Facebook-oldalán arra figyelmeztettek, hogy a fővárosban az intenzív havazás miatt a magasabban fekvő területeken és a külső kerületekben több helyen kell csúszós, síkos szakaszokra számítani - szúrta ki az Index

  • A 22-es, a 22A és a 222-es autóbusz a Szépjuhászné, Gyermekvasút és a Budakeszi végállomások között nem közlekedik. Budakeszire a Széll Kálmán tértől a 140-es és a 140A autóbusszal Kelenföld vasútállomásig, onnan a sűrűbben közlekedő 188-as autóbusszal lehet eljutni. Budakeszin céljárat közlekedik a Honfoglalás sétány és a Tesco áruház között a Dózsa György tér érintésével.
  • A 65-ös autóbusz rövidített útvonalon közlekedik, nem érinti a Szépvölgyi köz, a Selyemakác utca és a Szépvölgyi dűlő megállót.
  • A 102-es autóbusz az Apor Vilmos tér és a Szendrő utca között nem közlekedik.
  •  A 110-es és a 112-es autóbusz rövidítve közlekedik, nem érinti a Thomán István utca és az Apor Vilmos tér közötti megállókat.
  • A 21-es, a 129-es, a 210B, a 212-es és a 221-es autóbusz ismét a teljes vonalon közlekedik.

A Bakonyban már nagy a gond

Hivatkozás másolása

A délutáni órákban a Veszprémvarsány Tűzoltó Egyesület számolt be arról, hogy a Bakonyban, Porvacsesznek után fa dőlt a sínekre a havazás, illetve a hó súlya miatt. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés