Több mint 1 millió forintot gyűjtöttek olvasóink Máté temetésére

  • Magyarország
Virág Márton portré Virág Márton

Pénteken temetik Mátét, a tragikus sorsú, hatvani kisdiákot, aki a padban ülve rosszul lett, és egy pillanat alatt meghalt.

Mint azt a naphire.hu megírta, a múlt hétfőn reggel a hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolában egy hetedik osztályos kisfiú kiesett a padból és meghalt. A mentők egy órán át hiába küzdöttek Máté életéért, sajnos nem tudták őt megmenteni.

A mélyszegénységben élő édesanyja, Ilonka teljesen egyedül maradt a gyászban. Azonban Hatvan Roma Nemzetiségi Önkormányzata vállalta, hogy gyűjtést szervez Máté temetésére.

Ifj. Baranyi Béla és Baranyi Kisztián - Hatvan Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagjai - nem hagyták magára a gyászoló édesanyát
Ifj. Baranyi Béla és Baranyi Kisztián - Hatvan Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagjai - nem hagyták magára a gyászoló édesanyát Fotó: naphire.hu

A naphire.hu felhívására olvasóink több mint 1 millió forintot utaltak a hatvani Roma Nemzetiségi Önkormányzat számlájára. "Úgy tudjuk, pénteken lesz a temetés. Örülünk, hogy ebben a felbolydult világban ennyi jóérzésű ember él. A gyűjtést lezártuk, és nagyon köszönjük mindenkinek a segítséget, aki hozzájárult, hogy Máté megkaphassa a méltó végtisztességet" - közölte a naphire.hu-val ifj. Baranyi Béla, a hatvani Roma Nemzetiségi  Önkormányzat tagja.

 

Hozzátette: Máté anyukája a nyilvánosság teljes mellőzésével zártkörű temetést tervez a kisfiának. Kéri, hogy a gyászoló édesanya kérését mindenki tartsa tiszteletben.

Cimkék:
  • padból kiesett
  • meghalt
  • Máté
  • Hatvan
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet