Hirdetés

Maggie Smith-t gyászolják a Harry Potter-rajongók: a legendás filmek rengeteg szereplője nincs már köztünk

Nap Híre portré Nap Híre

Harry Potter-filmek ikonikus szereplői örökre beírták magukat a filmtörténelembe, és mindannyiunk szívébe. Sajnos azonban az évek során több színésztől is el kellett búcsúznunk, akik életre keltették a Harry Potter-univerzum karaktereit. A rajongók most Maggie Smith-től búcsúznak, aki Minerva McGalagony professzorként vált legendává. Halála szomorú apropóján megemlékezünk azokról a színészekről, akik a Harry Potter-filmek elkészülte óta elhunytak.

Maggie Smith – Minerva McGalagony professzor

Hivatkozás másolása

Maggie Smith a Harry Potter-filmek egyik legismertebb és legkedveltebb szereplője volt. Minerva McGalagony professzorként a Roxfort szigorú, de igazságos tanárnőjét alakította. Smith lenyűgöző karrierje nem csupán a Harry Potter-filmekről szólt, hiszen két Oscar-díjjal is büszkélkedhetett. Halála a rajongók számára különösen szívszorító veszteség, hiszen egy igazán emblematikus és szerethető színésztől kellett búcsút vennünk.

Alan Rickman – Perselus Piton

Hivatkozás másolása

Alan Rickman zseniális alakítása a rejtélyes és sokak által félreértett Perselus Piton szerepében ikonikus lett. Rickman mesterien mutatta be Piton sokoldalúságát, az elsőre zordnak tűnő tanár titokzatos oldalát és a végül kiderülő hősiességét. A színész 2016-ban hunyt el, halála nagy űrt hagyott maga után mind a rajongók, mind a színészvilág számára.

Richard Harris – Albus Dumbledore

Hivatkozás másolása

A Harry Potter-filmek első két részében Richard Harris alakította a bölcs és szeretett Albus Dumbledore-t. Az ő halála 2002-ben nagy változást hozott a filmsorozatban, hiszen ezután Michael Gambon vette át a karaktert. Harris meghatározó szereplője volt a szériának, és az őszinte, megnyugtató jelenléte sokak számára meghatározó élmény maradt.

Michael Gambon – Albus Dumbledore

Hivatkozás másolása

Richard Harris halála után Michael Gambon vette át Albus Dumbledore szerepét, és egészen más megközelítésből keltette életre a karaktert. Az ő interpretációja dinamikusabb és energikusabb volt, ugyanakkor megőrizte a szeretett igazgató bölcsességét. Gambon 2023-ban hunyt el, ezzel egy újabb nagy veszteséget jelentve a Harry Potter-rajongóknak.

Robbie Coltrane – Rubeus Hagrid

Hivatkozás másolása

Robbie Coltrane Hagrid szerepében azonnal belopta magát a nézők szívébe. A hatalmas, jószívű félóriás mindig Harry és barátai mellett állt, és igazi védelmezőként segítette őket a veszélyes kalandok során. Coltrane 2022-es halála megrázta a Harry Potter-filmek rajongóit, hiszen ő volt az egyik legkedveltebb karakter a sorozatban.

Helen McCrory – Narcissa Malfoy

Hivatkozás másolása

Helen McCrory eleganciát és mélységet adott Narcissa Malfoy karakterének. A Malfoy család tagjaként szerepe több rétegből állt: egyszerre volt hűvös arisztokrata és védelmező édesanya. McCrory 2021-ben bekövetkezett halála mélyen érintette mindazokat, akik szerették őt színésznőként és a Harry Potter-világ egyik fontos szereplőjeként.

John Hurt – Ollivander

Hivatkozás másolása

John Hurt színművészi tehetsége átütő volt Ollivander szerepében. Hurt 2017-ben távozott az élők sorából, ám sokak számára emlékezetes maradt a jelenet, amikor először találkozik Harryvel.

Richard Griffiths – Vernon Dursley

Hivatkozás másolása

Richard Griffiths Vernon Dursley, Harry nagybátyjának karakterét formálta meg. Griffiths játéka élethűen mutatta be a Dursley család keményszívű és rideg tagját. A színész 2013-ban hunyt el, és azóta is emlékezünk rá a filmekben nyújtott teljesítménye miatt.

Dave Legeno – Fenrir Greyback

Hivatkozás másolása

Dave Legeno a félelmetes vérfarkas, Fenrir Greyback szerepében tűnt fel a filmekben. A színész sportos múltja miatt hitelesen tudta alakítani a karaktert. Sajnos 2014-ben tragikus körülmények között hunyt el, de munkássága és a filmekben nyújtott teljesítménye tovább él a rajongók emlékezetében.

A Harry Potter-filmek színészei által életre keltett karakterek és történetek örök életűek maradnak. Bár a fent említett színészek közül többen már nincsenek közöttünk, az általuk megformált szereplők továbbra is velünk vannak minden újranézett filmben és újraolvasott könyvben. Emlékezzünk rájuk szeretettel és hálával azért a csodáért, amit hoztak az életünkbe.

Búcsúzunk Maggie Smith-től és a többiektől – köszönjük a sok felejthetetlen pillanatot!

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés