Hirdetés

Megszólalt Hámori Luca is, ezt üzente a nemi teszten korábban megbukott ellenfelének

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, irgalmatlan botrány tört ki a párizsi olimpián: az algériai ökölvívó, a korábban nemi teszteken megbukott (vagyis biológiailag férfi - a szerk.) Iman Helif megnyerte első mérkőzését a párizsi olimpián 66 kilogramban, miután ellenfele, az olasz Angela Carini 46 másodperc után feladta a küzdelmet.

Iman Helif úgy vesz részt a párizsi olimpián a nők között, hogy a Nemzetközi Bokszszövetség 2023-ban a tesztoszteron- és nemi tesztekre hivatkozva kizárta a világbajnokságról. A vb-ezüstérmes Helif mégis elindulhatott az ötkarikás játékokon, mert a bokszszövetség és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közötti feszültségek miatt Tokió óta már nem az előbbi versenyszabályzata van érvényben.

A 66 kilogrammos súlycsoportban szereplő Hámori Luca csütörtökön simán, egyhangú pontozással legyőzte ausztrál ellenfelét, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a párizsi olimpia női ökölvívótornáján és már csak egy siker választja el az éremtől. Ezért azonban Heliffel kell megküzdenie. 

"Elindult a híresztelés, hogy ő fiú, két éve el is tiltották a világbajnokságon, amin nem lepődtem meg, mert kinézetre és alkatra is nagyon fiús. Ha valaki a Földön megengedte neki, hogy itt lehessen, valahogyan be lett bizonyítva, hogy lány. Nem tudom erre a kérdésre a választ, ez most nem igazán érdekel, így még nagyobb lesz a magabiztosságom, ha sikerül legyőznöm. Személyesen nem ismerem, edzésen sem bokszoltam vele, versenyeken nyilván már láttam. Nem kerültünk még szemtől szembe egymással, de nem érdekel, mindent megteszek a győzelemért, mert már az érem lesz a cél, amiért idejöttem” 

– idézte az NSO Hámori Lucát, aki ezzel üzent is Helif felé, hogy abszolút nem ijed meg tőle. A mérkőzés pedig nagyon úgy néz ki, hogy nem marad el. 

„Hála Istennek az isteni igazságosságért” – ezekkel a szavakkal osztotta meg Facebook-oldalán a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közleményét Imane Helif, amit a 444 szúrt ki. Az Algériai Olimpiai Bizottság is támogatja a bajnokát és kiállnak mellette. Helif azért sem retten meg, amiért a fél világ ellene fordult.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés