Hirdetés

Megtörte a csendet Orbán Viktor sajtófőnöke, ezt mondta a Hamász által túszul ejtett magyar emberekről

Nap Híre portré Nap Híre

A gyerekekről továbbra sem lehet semmit sem tudni.

A Naphire.hu is beszámolt arról, hogy a külügyminisztérium megerősítette: magyar kislányokat raboltak el a Hamász terroristái, amikor okóber 7-én bestiális támadást indítottak Izrael ellen, 1400-nál több embert lemészárolva és 220-nál többet túszul ejtve.

Beszámoltunk arról is, hogy egyiptomi és katari közvetítéssel kiszabadult két amerikai nő és két idős izraeli asszony a Hamász fogságából. 

Péntek reggel Szijjártó Péter külügyminiszter közölte: nem kettő, hanem négy magyar – vagy magyar származású, vagy magyar állampolgársággal rendelkező – személy van a Gázát uraló terroristák kezén. 

A Heteknek sikerült beszélnie Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnökével, aki válaszolt a lap kérdéseire. Havasi Bertalan kiemelte, hogy

"a biztonságért felelős kormányzati szervek foglalkoznak a túszok ügyével".

Ennél többet azonban nem árult el, és az sem derült ki pontosan, hogy melyek ezek a kormányzati szervek. A lap feltételezései szerint azonban a magyar titkosszolgálatok, a hadsereg és a külkapcsolati szervek lehetnek érintettek az ügyben.

Azt korábban lapunk is megírta, hogy a két túszként fogvatartott kislány édesanya elmondta, hogy a lányok éppen az exférjénél és annak új családjánál voltak a Nahal Oz nevű kibucban, amikor jöttek a riasztások a telefonján. Eleinte még megnyugtató üzenetet kapott, hogy nincs semmi bajuk, később viszont a nővére hívta fel azzal, hogy Ella és Dafna a Hamasz fogságába estek. A gyerekekről azonban semmit nem lehet tudni, ugyanis sem a Hamász, sem pedig az izraeli hatóságok nem közöltek semmilyen információt róluk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés