Hirdetés

Halálra ítélte fiát az anya, borzasztó történet bontakozik ki a háttérből

Nap Híre portré Nap Híre

Nem hívott segítséget rossz egészségi állapotban lévő fiához.

Emberölés miatt jogerősen hat hónap - egy évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt az idős nőt, aki a férfi halálát okozta 2021 novemberében - írja az MTI.

A 77 éves nő és fia egy romos házban élt Baranya egyik falujában. Mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt, de kettejük életvitelében e téren a férfi volt meghatározó: naponta küldte anyját italért, ha pedig a nő nem hozott, szidalmazta, néha meg is verte őt.

A rendkívül rossz egészségi állapotban lévő, de minden segítséget elutasító férfi 2021 egyik novemberi estéjén leesett a heverőről, és ittassága, valamint gyenge fizikuma miatt nem tudott önerőből felállni.

A vádlott az egyik szomszédjához fordult segítségért, aki viszont nem tudott segíteni, ezért másik szomszédhoz irányította őt, oda azonban a nő már nem ment át. Fiát megkérdezte, hívjon-e segítséget, ő viszont ezt megtiltotta, helyette elküldte anyját borért.

A vádlott nem értesítette a mentőket, nem hívott orvosi segítséget és mástól sem kért segítséget. A férfi így a fűtetlen szoba padlóján feküdt és két nap után anyja észlelte, hogy meghalt.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés