Hirdetés

Halálos késelés volt Trump börtönében

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Egy ember meghalt, ketten pedig megsebesültek abban a Fulton megyei börtönben történt késelésben, ahol Donald Trump feladta magát korábban.

Egy ember meghalt, és legalább ketten megsérültek, amikor csütörtökön megkéselték a Fulton megyei börtönben, ahol már szövetségi vizsgálat folyik – közölték a hatóságok az Insider cikke szerint.

A Fulton megyei seriff hivatalának szóvivője, Natalie Ammons e-mailben azt mondta, hogy a megye fő börtönében történt késelések ügyében jelenleg zajlik a nyomozás. Más információt nem adott ki.

A börtönben történt csütörtöki haláleset miatt alig több mint egy hónap alatt ötre nőtt a Fulton megyei őrizetben elhunytak száma.

A lap egy korábbi cikkében arról írt, hogy az elmúlt 3,5 évben legalább 23 ember halt meg a börtönben.

A Fulton megyei börtönben adta fel magát Donald Trump, volt amerikai elnök, akit rabosítottak. Trump végül fél órát sem töltött börtönben, hiszen 200 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábon távozhatott onnan.

Az American Civil Liberties Union tanulmánya szerint a létesítményben mintegy 3000 rab van “embertelen körülmények” között. Sarah Flack védőügyvéd így nyilatkozott az ottani állapotokról: “az emberek szó szerint elrohadnak”.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés