Hirdetés

"Mondj le, te b*zi" - halálos fenyegetést kapott David Pressman

Nap Híre portré Nap Híre

Az 53 éves férfinél házkutatást tartottak. Szerinte az amerikai nagykövet szexuális orientációja közismert, nyíltan vállalt, így semmilyen ezzel kapcsolatos zsarolási potenciál nem volt az üzenetében.

A Központi Nyomozó Főügyészség a nyáron rövid időre őrizetbe vett egy tápiószecsői férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy internetes üzenetben fenyegette meg David Pressmant, az Egyesült Államok budapesti nagykövetét – tudta meg a 24.hu

A főügyészség szóvivője szerint az ügyben kényszerítéssel elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt folytatnak nyomozást. Állítólag az 53 éves férfi a nagykövetség által fenntartott Twitter-oldal üzenőfalára a többi között azt írta a nagykövetnek címezve:

"Mondj le, te b*zi, ha nem akarsz koporsóban távozni Magyarországról."

A nyomozó hatóság értelmezése szerint a tápiószecsői férfi az amerikai diplomata nyíltan vállalt szexuális irányultsága miatt küldte el a fenyegetést.

Az ügyészség és a rendőrség július 18-án reggel szállt ki a férfi házához, ahol házkutatást tartottak, majd lementették az ingatlanban talált elektronikai eszközök tartalmát. A férfit letartóztatásba helyezték, ám néhány nap múlva szabadlábra került.

A férfi a 24.hu-nak azt állította, annak ellenére, hogy nem beszél angolul, az Egyesült Államok titkosszolgálatának dolgozik, és a magyar hatóságok tesztelése céljából írta az üzenetet. Később azt kérte, a lap mégse írjon az ügyről, mert az illetékes szövetségi tiszt megtiltotta, hogy a médiához forduljon.

Védekezése szerint az amerikai nagykövet szexuális orientációja közismert, nyíltan vállalt, így semmilyen ezzel kapcsolatos zsarolási potenciál nem volt az üzenetében, ami kényszerítésként lenne értelmezhető. Állítása szerint a valódi célja az volt, hogy igazolja, a hatóságok megfigyelik az amerikai nagykövetség kommunikációját.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés