Hirdetés

Letaglózó vallomás a legendától, majdnem meghalt a forgatáson

Morvay Péter portré Morvay Péter

Brendan Fraser bevallotta, hogy majdnem meghalt „A múmia” forgatásán. Az egyik jelenetben elsötétült előtte minden, csak a gyors beavatkozás mentette meg az életét.

Az Oscar-díjra jelölt sztár a "The Kelly Clarkson Show" legutóbbi adásában elárulta, hogy egy balul sikerült kaszkadőrmutatvány során halálközeli élményben volt része. 

A jelent során egy kötéllel készültek felakasztani Frasert, de a rendező nem volt elégedett a produkcióval.

Nemrég lezárult egy még drámaibb forgatási incidens, miután Alec Baldwin megegyezett a lelőtt operatőr családjával.

A Titanic sztárja,  Kate Winslet is bajba került egy forgatáson, súlyosan megsérült a népszerű színésznő, kórházba is került.

"Álltam lábujjhegyen a kötéllel a nyakamban, de Stephen [Sommers, a rendező] odajött és azt mondta: Hé, ez nem úgy néz ki, mintha megfulladnál.

Oda tudnád magad tenni egy kicsit jobban?

A stáb újra forgatta a jelenetet. Fraser elmondta: „Újra lábújhegyre álltam, és a fickó, aki fölöttem tartotta a kötelet, egy kicsit feljebb húzta, annyira, hogy tényleg felemelkedtem a földről. Ösztönösen igyekeztem vissza a talajra, így a kötél megszorult a torkomon.”

„A következő pillanatban elsötétült körülöttem minden”.

A film kaszkadőr szakértője azonnal a segítségére sietett, hogy újraélessze Frasert. Amikor ez megtörtént, a rendező elismerését fejezte ki a színésznek:

„Gratulálok, benne vagy a klubban - ugyanez történt Mel Gibsonnal is a 'Braveheart' című filmben.”

"A múmia" Fraser legnagyobb sikere lett, de az első Oscar-jelölését nem ez a film hozta meg a számára, hanem A bálnában nyújtott alakítását ismerte el a szakmai zsűri.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés