Hirdetés

Drámai vallomás, sokat foglalkozik a halállal a magyar rendező

Garai Kitti portré Garai Kitti

Reisz Gábor a Spirit FM Rocktérítő+ című műsorában elárulta, hogyan gondol a halálra. 

A magyar rendező a Spirit FM vendége volt a minap, ahol többek között a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című játékfilmjéről, a macsóságról és a fiatalokról beszélt, majd a műsor egy pontján szóba került a halál, amiről megdöbbentő őszinteséggel nyilatkozott. 

Reisz Gábor a beszélgetés elején elmondta, hogy nagyon zavarja, hogy a macsóság általában megjátsztás, és szerinte nem jó dolog, amikor valaki ebben határozza meg, hogy ki az igazi férfi. 

"A legtöbb emberben zavar, ami megjátszás, néha saját magamban is, önvizsgálatokat teszek, hogy ez mennyire van így, mert szerintem könnyen bele lehet szállni ezekbe a dolgokba, trendekbe, divatokba" - fogalmazott Reisz Gábor.

A rendező a játékfilm kapcsán elmondta, zavarja, hogy a fialokról nincs semmilyen meghatározó mű. Volt egy olyan időszaka a magyar filmnek, ahol nem lehetett azt érezni, hogy a szerző ebből az országból inspirálódott volna. Nem voltak a problémák karakterileg önazonosak, és mint fogalmazott: a művészetnek szolgálnia kell azt, ahonnan inspirálódik - írja a spiritfm.hu.

Sokat foglalkozik a halállal a magyar rendező

Hivatkozás másolása

A művész elárulta, egyre többet gondol a halálra. Mint mondta: az emberi élettel és a halállal kapcsolatos dolgokat fűzi össze az elmúlással kapcsolatban, mindkettő egyfajta energiaátalakulás.

"Mostanában nagyon sokat foglalkozom a halállal, gondolkodom is, milyen jó lenne egy jó kis filmet csinálni a halálról" - mondta, hozzátéve: azért foglalkoztatja ez most, mert nem igazán tudja, mit kezdjen vele. 

A rendező kifejtette, amikor a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan játékfilmje készült, akkor épp egy olyan iődszakban volt, amikor elkezdett túl lenni egy szakításon. A Rossz verseknél azonban nagyon mély depresszióban volt  egy szakítás miatt, ezért is érdekelte ezek esetében a szerelem, az elmúlás és a feldolgozása egy szakításnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés