Hirdetés

Hadházy Ákos máris támadja Fekete-Győr Andrást, az 1,3 milliós pluszfizetése miatt

 portré

Nem tűnik úgy, hogy Hadházy Ákos hálás lenne az őt befogadó Momentum leendő frakcióvezetőjének, Fekete-Győr Andrásnak. A számtalan korrupciót, visszaélést felfedő politikusnál ezúttal Fekete-Győr András a képviselői tiszteletdíján felüli, 1.316.400 forintos frakcióvezetői juttatása verte ki a biztosítékot. Ami egyébként a törvény szerint jár a frakcióvezetőnek. 

Hadházy a közösségi oldalán osztotta meg a gondolatait erről. Azt írta, hogy ezek az összegek az 1,3 millió forintos alapfizetésen felül járnak a képviselőknek, ha a parlamenti mandátumuk mellé elfogadnak egy protokolláris, túl sok plusz munkát nem igénylő pozíciót. Elsősorban nem azért nem javasol ilyet elfogadni, mert aránytalanul sok pénz ez az elvégzendő munkához képest.

Hadházy Ákos szerint a pozíciók többségének felvétele még akkor is árt, ha a plusz pénzről valami jó ügy számára lemond a képviselő. Minden ilyen tisztség ugyanis valójában csak egy kis mellékszerep a parlamenti színjátékban. Ami amúgy nagyon keveseket érdekel, de arra alkalmas, hogy a demokrácia látszatát fenntartsa.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés