Hirdetés

Ha ez igaz, Kim Dzsong Un rettenetes állapotban van

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A dél-koreai hírszerzés szerint az észak-koreai vezető mintegy 140 kilogrammot nyom, emellett jelentős alvászavarral küzd.

A dokumentumot Kim Kju Hjun, a dél-koreai Nemzeti Hírszerző Szolgálat (NIS) igazgatója a parlamenti hírszerzési bizottság ülésén ismertette. Ju Szang Bum, a dél-koreai parlament hírszerzési bizottság egyik tagja arról beszélt: az észak-koreai hatóságok áprilisban tevékenyen gyűjtötték a legfrissebb orvosi információkat, beleértve az olyan gyógyszereket, mint a zolpidem, amelyet a magas rangú tisztviselők álmatlanságának kezelésére használnak külföldön. Így a NIS becslése szerint Kim elnöknek jelentős alvászavara van - írja az MTI.

Hozzátette, a NIS alaposan vizsgálja annak lehetőségét, hogy Kim olyan ördögi körbe kerül, amelyben egyre inkább szenvedélyévé válik az alkohol és a nikotin, továbbá  egyre súlyosbodó álmatlanságban szenved. Ezt a következtetést abból vonják le, hogy Észak-Korea nagy mennyiségben importál külföldi cigarettát és kiváló minőségű rágcsálnivalókat.

Az ügynökség arról is beszámolt, hogy "Kim elnök május 16-i nyilvános szereplése során nagyon fáradtnak tűnt, szemei alatt feltűnő sötét karikákkal", és néhány közelmúltbeli fotójának mesterséges intelligenciát alkalmazó elemzése alapján súlyát 140 kg körülire becsülték - mondta Ju.

Kim Dzsong Un az elmúlt időszakban is folytatta az atomfegyverrel való fenyegetőzést, és Észak-Korea többször is rakétákat lőtt ki, állítása szerint tesztelési célból.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés