Hirdetés

Iszonyú baj van ezen a budapesti HÉV-en, elszabadult a pokol

Nap Híre portré Nap Híre

A vasúttársaság is úgy látja, hogy romlott a közbiztonsági helyzet a gödöllői HÉV vonalán. 

A H8-as (Örs Vezér tere–Gödöllő) vonal mellett lévő településeken az elmúlt időszakban a közbiztonsági helyzet folyamatosan romlott, és ez kihat a HÉV-járatokra is – erősítette meg a MÁV a 24.hu felvetését, miszerint az utóbbi időben még a korábbiaknál is rosszabb lett a közbiztonsági, köztisztasági helyzet a HÉV-en.

A vasúttársaság szerint „sok az ittas, kábult, bódult személy, akik rendszeresen zavarják a HÉV-en utazó embereket, érvényes menetjegy vagy bérlet nélkül utaznak, összeszennyezik a szerelvényeket. A helyzet romlásának az utasok és a kollégáink egyaránt kárvallottjai”.

A MÁV szerint kiemelten kezelik a H8-as HÉV vonalát: főleg a csúcsidőben és az esti órákban megemelt létszámban látják el a személy- és vagyonőr végzettséggel rendelkező ,,HÉV rendészek” a szolgálatot. Ők jogosultak – de gyakran csak rendőri segítséggel képesek – kizárni az utazásból azokat a személyeket, akik nem tartják be a közösségi közlekedés alapvető szabályait. Folyamatosak a közbiztonsági akciók, az állomások és a vonalszakasz ellenőrzése, ugyanakkor ők is érzékelik, hogy a probléma nagysága „időnként túlmutat a rendelkezésre álló kapacitásokon”, ezért partnereikkel folyamatosan keresik az utasbiztonság szavatolásának új és még hatékonyabb módjait.

A rendőrség külön statisztikát nem vezet a szóban forgó HÉV-vonalakkal kapcsolatosan. A rendőrség a bűncselekmények megelőzése, megakadályozása, illetve megszakítása, valamint az utasok biztonsága érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve havonta szervez közbiztonsági akciót a HÉV vonalain. Ilyenkor a rendőrök a szerelvényeket, a megállóhelyeket és a járatok vonalát is ellenőrzik - szemlézi a hvg.hu

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés