Hirdetés

Gyurcsány Ferenc elindította a napot, ezúttal a Sátánhoz hasonlítja Orbán Viktort

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke vasárnap reggel friss bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán, és durván nekiment a miniszterelnöknek.

Alig telt el egy nap azután, hogy Gyurcsány Ferenc "beteg embernek" titulálta Orbán Viktor, legfrissebb Facebook-posztjában már a sátánhoz hasonlítja a miniszterelnököet. A DK elnöke az írása elején Baudelaire-től idézett, aki azt írta, hogy "a sátán legnagyobb trükkje, hogy elhiteti magáról, nem létezik". Majd a kormányfőhöz hasonlította, ugyanis szerinte az Orbán legnagyobb trükkje, hogy 

elhiteti, Magyarország nyomorúságának nem az ő 13 éves kormányzása, hanem valaki más az oka. Brüsszel, Soros, Gyurcsány és folytathatnánk. 

Gyurcsány hozzátette, hogy egyáltalán nem ez a helyzet. Majd azzal folytatta, hogy Magyarország a térség lecsúszó országa lett, "alacsony bérekkel, hiperinflációval, bezáró kórházakkal, rendelőkkel, megszűnő háziorvosi körzetekkel, nem mentő mentőszolgálattal, tanárhiányos iskolákkal, lemaradó tudással, kifosztott tanárokkal, meggyalázott kulturális-, tudományos élettel, megszűnő sajtó-, és vallásszabadsággal, megcsorbított munkavállalói jogokkal, tollvonással félbehagyott sokszáz állami beruházással, orosz kiszolgáltatottságban, nyugati elszigeteltségben". 

Nem a Sátán tette ezt. Vagy ha igen, az a Sátán nem Brüsszel, Soros vagy Gyurcsány bőrébe bújt

- zárta írását az ellenzéki politikus.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés