Hirdetés

Kegyetlen bosszú: rokonaira gyújtotta a miskolci házat

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Részegen összevesztek, a nő pedig megtorolta a vitát.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a büntetése jelentős súlyosítását indítványozta annak a nőnek, aki szándékosan gyújtott fel egy miskolci családi házat, hogy a bent alvó rokonait megölje.

A nő és a házban lakó családtagjai rendszeresen italoztak. Amikor lerészegedtek, gyakoriak voltak közöttük a veszekedések, melyek során az elkövető több alkalommal megfenyegette rokonait.

Így volt ez 2020. április 10-én is, amikor a rokonok már reggeltől alkoholt ittak, és a nap folyamán többször is összeszólalkoztak. A vádlott, miután egyre ittasabb lett, újra elkezdett kötekedni, majd a „rátok gyújtom a házat, miért nem haltok már meg!” kijelentéssel fenyegette meg családtagjait. 

Mivel attól félt, hogy a megfenyegetettek kihívják a rendőrséget, a házat elhagyta, rokonai pedig lefeküdtek aludni. Amikor látta, hogy az udvaron már nem tartózkodik senki, visszament a házhoz és a nyitott teraszon lévő kanapét acetonnal lelocsolta, majd meggyújtotta. 

Mivel a házban - egy személy kivételével - már mindenki aludt, ezért a tűz észlelésekor az már a tetőszerkezetre is átterjedt. A benn tartózkodók valamennyien kimenekültek, majd megpróbálták a tüzet eloltani, azonban a lángokat csak a helyszínre érkező tűzoltóknak sikerült megfékezniük. Csupán a szerencsén múlt, hogy nem történt személyi sérülés vagy haláleset.

Első fokon 7 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélték a nőt, ám az ügyészség súlyosbítást kért.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés