Hirdetés

Győzött Hamilton: az FIA lép a delfinezés ellen

 portré

Az FIA orvosokkal is konzultált a pattogás következményeiről és hatásairól. Ez alapján megállapították, hogy a túlzott fáradékonyság és a fájdalmak a koncentráció csökkenéséhez vezetnek

A szövetség a versenyzők a egészsége miatt is aggódik, ugyanis többen súlyos hátfájásra panaszkodtak az elmúlt időszakban. Közölték, lépéseket tesznek a delfinezés visszaszorítása érdekében. Mindezek előzménye az volt, hogy több csapat autója - közülük leginkább a Mercedes volt érintett - nagy sebességnél pattogni kezdett.

Már a FIA is megoldást keres a delfinezés ellen
Már a FIA is megoldást keres a delfinezés ellen Forrás: Mercedes

Bakuban Russel és Hamilton is hangosan panaszkodott a pattogás okozta hátfájdalmaira. De Pierre Gasly is szóvá tette ugyanezt, amit a Red Bull főnöke, Christian Horner nemes egyszerűséggel színészkedésnek minősített. Hamilton a múlt vasárnapi bakui futam után alig tudott kikecmeregni az autójából, olyan hátfájdalom gyötörte. Toto Eolf aggódott is miatta, hogy a hétszeres világbajnok egészségügyi okokból nem indul majd a Kanadai Nagydíjon.



Horner korábban elmondta, igazságtalannak találná, ha az FIA helyt adna a változtatási kérelmeknek - írta a racingline.hu. Mivel nem mindenkit érint a jelenség, így a csapatoknak maguknak kellene megoldaniuk a problémát. Nemrég azonban a biztonságra hivatkozva a szövetség kiadta a Technikai Direktívákat.

Az első intézkedés kimondja, hogy a padlólemez illetve kopóblokk kialakítását és elhasználódását fogja megvizsgálni a technikai személyzet. A második irányelv a versenygép függőleges rezonálásának mértékét határozza majd meg. A pontos adatról és képletről még nem döntött a Szövetség, emiatt a csapatokat arra kérik, hogy járuljanak hozzá a kidolgozásukhoz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés