Hirdetés

5 évet kapott a diák, aki hármast kapott és megkéselte a tanárát

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Egy győri középiskolás keményen megtorolta a rosszul sikerült matematika dolgozatát.

Még 2019 decemberében kapott hármast a matematika dolgozatára az a győri középiskolás, akinek a magatartásával sosem volt gond, ám a kiemelkedő tanulmányi eredményének megtartása már testi és lelki problémákat okozott nála.

A diákot olyan rosszul érintette a közepes osztályzat, hogy a tanóra végén elővette a zsebkését és a padtársa előtt kijelentette, hogy meg fogja szúrni a tanárnőt.

A nap folyamán a tanárnő fizika órát is tartott az osztálynak. A fiú a tanári asztalhoz ment, azzal az indokkal, hogy valamit szeretne megmutatni a füzetében. Miután a tanárnő olvasni kezdett, a diák a háta mögé került, s közepes erővel megszúrta a tanárnő hátát, aki a fájdalomtól hanyatt fekvő helyzetbe rogyott a földre. Ezt követően a diák a tanár mellé guggolt, majd két alkalommal a nyaka és a mellkasa irányába szúrt, amit a nő karjaival hárított. A fiú osztálytársai megrémültek, azonban néhányan a tanárnő segítségére siettek, s megakadályozták a további bántalmazását. A tanárnő súlyos, közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett el.

A Győri Törvényszék a fiút közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 5 év szabadságvesztésre, amit fiatalkorúak börtönében kell végrehajtani, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a fiú és a védője enyhébb minősítésű bűncselekmény – életveszélyt okozó testi sértés bűntette – megállapítása, és a büntetés enyhítése érdekében  fellebbeztek.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a diák cselekménye súlyosabb, mivel előre kiterveltként és aljas indokból elkövetettként is minősül.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés