Hirdetés

(18+) Vérfagyasztó támadás Budapesten: embertelen módon bántalmazta az apját egy férfi, majd körfűrésszel próbálta megölni

Nap Híre portré Nap Híre

Emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt másodfokon életfogytiglannal sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla azt a férfit, aki körfűrésszel sebesítette meg apját - tudatta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az MTI-vel szerdán.

A vádirat szerint a férfi 2020 tavaszán a XX. kerületben élő édesapjához költözött. "Kábítószer fogyasztó életmódja miatt, szenvedélye anyagi fedezetének biztosítására sorra eltulajdonította a lakásból édesapja értéktárgyait" mintegy 200 ezer forint összegben, amelyeket eladott. Enyhébb fizikumú édesapját rendszeresen megalázta, pofozta, ököllel ütötte, és egyszer úgy mellbe rúgta, hogy az idős férfinek eltört a bordája.

2021. április 4-én a vádlott részegen ököllel, fanyéllel bántalmazta apját, nagy erővel megrúgta, megtaposta, majd elektromos körfűrésszel apja hátán 15 centiméter hosszú mély sebet ejtett. A bántalmazás a sértett halálát okozhatta volna.

A vádlott az apja sérüléseit mobiltelefonjával lefotózta és ismerőseinek elküldte azzal, hogy "megöltem az apám". Az egyik címzett ekkor riasztotta a rendőröket, akik a lakásban elfogták a férfit, apját pedig kórházba szállíttatták. 

A korábban már kétszer erőszakos bűncselekmények, rablások miatt jogerősen elítélt, harmincas éveiben járó budapesti férfi ellen a Fővárosi Főügyészség 2022 nyarán emelt vádat emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt.

A Fővárosi Törvényszék 2023. november 23-án kihirdetett elsőfokú ítéletével a férfit, mint erőszakos többszörös visszaesőt bűnösnek mondta ki védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, súlyos testi sértés, jármű önkényes elvétele, folytatólagosan elkövetett lopás és kapcsolati erőszak miatt, és mindezért őt halmazati büntetésül tényleges életfogytig tartó fegyházzal, a feltételes szabadságból történő kizárással sújtotta.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség viszont az elsőfokú ítélet helyben hagyását indítványozta. 

A Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett másodfokú ítéletével a vádlott élet elleni bűncselekményét emberölés kísérletének alapeseteként minősítette, és a vádlottra kiszabott életfogytig tartó szabadságvesztésnél úgy rendelkezett, hogy 25 év elteltével feltételes szabadságra bocsátható. Egyebekben az elsőfokú ügydöntő határozatot helyben hagyta - közölte az ügyészség.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés