Hirdetés

Brutálisan meggyilkoltak egy nőt Jászladányban, letartóztatták az élettársát

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Letartóztattak egy 35 éves férfit, aki a gyanú szerint megölte volt élettársát pénteken Jászladányban.

A férfi péntek este jelent meg a nő lakhelyén, ahol szóváltásba keveredtek. Először megütötte a nőt, majd több helyen késsel megszúrta. Az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A férfit a rendőrök elfogták, a kihallgatásán pedig beismerő vallomást tett. A nyomozók őrizetbe vették és a bíróság elrendelte a letartóztatását - írják a police.hu oldalon.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfői közleményéből újabb részletek derültek ki a brutális gyilkosságról. A vádirat szerint a férfi azért kereste fel a nőt, hogy kibéküljenek, ám ezt az asszony nem szerette volna. A férfi tavaly nyáron szabadult korábbi büntetéséből. Ekkor próbált ismét viszonyt kezdeni volt élettársával, de a nő a férfi erőszakos természete miatt ezt nem kívánta. A férfi nem tudta elfogadni a helyzetet.

A férfi pénteken a konyhaablakon mászott be a nő otthonába, ahol egy 7 centiméter pengehosszúságú késsel többször megszúrta a nő arcát és a felsőtestét. Az asszony gyermekei kimásztak az ablakon és egy rokonukhoz menekültek.

A férfi a konyhában magához vett egy 25 centiméter pengehosszúságú kést, visszament a szobába és nyakon szúrta a nőt, aki a helyszínen meghalt. A férfi a nő rokonainak sem volt hajlandó kinyitni az ajtót, a késsel a kezében azzal fenyegetőzött, hogy ha bemennek a házba, őket is leszúrja. Végül a rendőrség fogta el, miután sikerült betörni a ház bejárati ajtaját.

A főügyészség az indítványában hivatkozott arra, hogy az erőszakos cselekmények miatt többszörösen büntetett előéletű férfiról a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára figyelemmel is - 5-15 évig terjedő szabadságvesztés büntetés - megalapozottan feltételezhető, hogy az eljárásban szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne. A főügyészség továbbá megalapozottnak látta a bűnismétlés veszélyét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés