Hirdetés

Gyilkos tornádó pusztított Kuangcsouban, megölt öt embert

Nap Híre portré Nap Híre

Öt ember meghalt szombaton egy tornádóban a dél-kínai nagyvárosban, Kuangcsouban.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség vasárnapi jelentése szerint további 33 ember megsérült a viharban. Hivatalos adatok szerint a vihar 141 gyárépületet rongált meg, de lakóházak nem dőltek össze.

A tájékoztatás szerint a mentési munkálatok már nagyrészt befejeződtek. A tornádó nyomán egy időjárás-állomás másodpercenként több mint 20 méteres szélsebességet regisztrált (óránkénti 72 kilométeres szélsebesség).

Egy héttel ezelőtt Kuangcsoút és a környező Kuangtung tartományt özönvízszerű esőzések sújtották, amelyek legalább négy ember halálát okozták, és több mint százezer embert menekítettek ki lakhelyéről.

Kuangcsou lakossága több mint 18 millió fő. A tartományi főváros a Népköztársaság egyik legfontosabb gazdasági központja.

Az USA-ban is tornádók pusztítanak

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, halálos tornádó söpört végig az USA-n. Legalább hárman meghaltak, amikor tornádó csapott le Ohio államban, Lakeview-ban csütörtök éjjel. Indiana állam rendőrsége szerint csütörtök este tornádót észleltek az Indiana állambeli Randolph megyében. A Nemzeti Meteorológiai Szolgálat szerint csütörtök este nyolc tornádót jelentettek hét különböző államban Texastól Ohióig.

Arról is írtunk, hogy az egyik legdurvább tornádó pénteken kilométereken keresztül haladt a többnyire vidéki mezőgazdasági területeken, majd házakat és más építményeket pusztított el Omaha külvárosában.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés