Hirdetés

Több százan gyújtottak gyertyát a meggyilkolt újbudai rendőr emlékére

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Szirénaszóval, fekete szalagokkal és gyertyagyújtásra emlékeztek az újbudai rendőrgyilkosság áldozatára a kollégái, ismerősei, barátai péntek este Budapesten.

Ahogy a szörnyű tragédiáról a Naphíre is beszámolt, csütörtök este egy újbudai lakáshoz riasztották a rendőröket, miután egy férfi be akart törni a szomszédaihoz. Bár az elkövetőt elfogták az egyenruhások, de hirtelen késsel rájuk támadott és három rendőrt megsebesített. Egyikük, Baumann Péter olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az orvosok már nem tudták megmenteni az életét, a kórházban elhunyt.

Fotó: MTI/Lakatos Péter

A tettes is megsérült, ugyanis egy járőr az utcán figyelmeztető lövést adott le, majd a lábonlőtte a férfit, akit kórházba szállítottak, ahol ellátták a sebeit. Később az is kiderült, hogy a gyilkos nem tett vallomást, ugyanakkor panasszal élt a gyanúsítása ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében nyomozócsoportot hoz létre. Időközben elrendelték a tettes őrizetét és gyanúsítotti kihallgatását követően a letartóztatását is kezdeményezték. 

Péntek este az újbudai rendőrkapitányság előtt megemlékezést szerveztek a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja emlékére. A gyertyagyújtáson több száz megemlékező, kolléga, barát és ismerős volt jelen, akik lerótták kegyeletüket a hősi halált halt rendőr emléke előtt. A megemlékezésen gyertyát gyújtott Jáger István XI. kerületi rendőrkapitány és Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is.

Fotó: MTI/Lakatos Péter
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés