Hirdetés

Borzalmas dolog folyt a magyar gyermekotthonban, most minden kiderült

Nap Híre portré Nap Híre

Megvan az ítélet.

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt ítélt el a Miskolci Törvényszék két gyermekotthonban élő fiatalkorút, akik prostitúciós tevékenységre kényszerítettek két ugyanott lakó lányt - közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

Homa-Hajdu Eszter tájékoztatása szerint a cselekmény elkövetésekor gyermekotthonban elhelyezett fiatalkorú vádlottak előbb baráti, majd szerelmi kapcsolatba kerültek a két későbbi sértettel. 2020 szeptemberében az elsőrendű vádlott ötlete alapján társával a két lányt - külső helyszínen - prostitúciós tevékenység végzésére kényszerítették.

A sértetteknek a cselekményt napi rendszereséggel, a vádlottak felügyelete mellett kellett végezniük. A megkeresett pénzt az elsőrendű vádlottnak adták át, aki amennyiben kevesellte az összeget, bántalmazta a két lányt, egy alkalommal a másodrendű vádlott is megverte az egyik sértettet.

Az elsőrendű vádlott a megszerzett pénzből többnyire alkoholt, cigarettát és ennivalót vásárolt, azokat a társával közösen fogyasztották el. A sértettek prostitúciós tevékenységéből a vádlottak csaknem 2 millió forint vagyoni előnyt szereztek.

A bíróság az elsőrendű vádlottat 4 év 6 hónap, a másodrendű vádlottat 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként vette figyelembe az előkészítő ülésen tett beismerő vallomásukat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés