Hirdetés

(18+) Megdöbbentő részletek a pécsi gyermekgyilkosságról: Földhöz vágta a síró kisfiát a fiatal nő

Nap Híre portré Nap Híre

A gyermek nem élte túl a bántalmazást.

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, csütörtök délelőtt meghalt egy hároméves pécsi kisfiú. A helyszínre riasztott mentők hiába próbálták a gyermeket újraéleszteni, nem jártak sikerrel. A nyomozók szakértők bevonásával vizsgálják a haláleset körülményeit, a kapitányság pedig emberölés gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Azt is megírtuk, hogy a gyanú szerint a 28 éves anya előző este súlyosan bántalmazta a gyermekét. A nő 23 éves élettársa látta, hogy a kisfiú segítségre szorul, de nem hívott hozzá mentőt. A kisgyermek másnap belehalt a sérüléseibe. A rendőrök mindkettőjüket előállították a rendőr-főkapitányságra, ahol kihallgatták őket gyanúsítottként. Ellenük – őrizetbe vételük mellett – emberölés bűntettének elkövetése miatt nyomoz a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Most a Pécsi Törvényszék által újabb sokkoló részletek derültek ki a brutális gyermekgyilkosságról. 

A közlemény szerint a gyermek a kiságyban sírt, őt a nő az ágyból kivette és a földhöz vágta úgy, hogy a gyermek a fejét a padlóba verte. A bántalmazás következtében a kisfiú koponyatörést és keményburok alatti bevérzést szenvedett, majd csütörtökön a déli órákban a sérülése következményeként hányadék és vérbelehelés következtében életét vesztette.

A nő élettársa erről tudomással bírt, közömbös volt a kiszolgáltatott helyzetben lévő gyermeke sorsát illetően, őt semmilyen módon nem segítette. Kiemelték, hogy 

a Pécsi Járásbíróság pénteken elrendelte egy nő és egy férfi letartóztatását egy hónapra 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt. A gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény tíztől húszévig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett, kiemelten magas tárgyi súlyú bűncselekmény.

Az ügyész és a két gyanúsított a bíróság határozatát tudomásul vette. A gyanúsítottak védői az ülésen nem voltak jelen, a nyilatkozattételre három nap áll rendelkezésükre, így a bíróság határozata nem végleges.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés