Hirdetés

Gyermekbántalmazással vádolják a híres, gyereknevelési tanácsokat osztogató influenszert

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A Youtube-on népszerű csatornán osztogat tanácsokat szülőknek, de úgy tűnik, a privát életében teljesen más életmódot folytatott egy utahi nő.

Ruby Franke (jobbra) és Jodi Nan Hildebrandt (balra)
Ruby Franke (jobbra) és Jodi Nan Hildebrandt (balra)

Egy amerikai nőt gyermekbántalmazással vádolnak, miután az alultáplált fia megszökött otthonról, írja a BBC. A helyzet azért sem egyszerű, mert a nő egy népszerű Youtube-csatornát vezet, ahol gyereknevelési tanácsokat osztogat szülőknek. Volt időszak, amikor kétmillió feliratkozója is volt a csatornának.

Ruby Franke-t és üzlettársát, Jodi Nan Hildebrandtot a héten letartóztatták a Utah állambeli Ivinsben. A hatóságok a nő 10 éves lányáról is megállapították, hogy alultáplált. Mindkét nő ellen hatrendbeli gyermekbántalmazás miatt emeltek vádat pénteken.

A rendőrség szerint Franke 12 éves fia kimászott az ablakon, és a szomszéd házához szaladt enni és vizet kérni. 

A hivatalos közlemény szerint a kisfiú soványnak, alultápláltnak tűnt, a végtagjait pedig nyílt sebek és ragasztószalagok borították. A fiút kórházba is szállították, és megállapították, hogy a rajta lévő mély sebeket kötelek okozták. Később a nő 10 éves kislányát is kórházba kellett vinni.

A hatóságok később házkutatást tartottak az esettel kapcsolatban, és összesen négy gyermeket vettek családi és gyermekvédelmi gondozásba – áll a közleményben.

Pénteken már hivatalosan is vádat emeltek a hatóságok a két nő ellen. A vádak két gyermek állítólagos bántalmazásából erednek, három különböző módon: fizikai bántalmazás, alultápláltság és súlyos érzelmi károsodás.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés