Hirdetés

Gyászol Budapest, meghalt a legendás városvezető

Nap Híre portré Nap Híre

A korábbi főpolgármester-helyettes, volt újpesti alpolgármester, az MSZP újpesti szervezetének alapító elnöke 74 éves volt.

Vajda Pál halálhírét az MSZP közölte péntek délután. Mint írták, a politikus 1949-ben Újpesten született munkáscsaládban, maga is villanyszerelő szakmát tanult és a MAHART Hajójavítónál villanyszerelőként helyezkedett el. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát 1981-ben. 1990-ben az MSZP Újpesti Szervezetének alapító elnöke és a szocialista párt jelöltjeként önkormányzati képviselő,

A párt a közleményében kiemelte, hogy a képviselőtestület a városgazdálkodási bizottság elnökének, majd 1992-ben gazdasági alpolgármesternek választotta meg. 1994 decemberében a szocialista párt fővárosi listáján szerzett mandátumot és lett fővárosi képviselő. 1994-től főpolgármester-helyettesként a főváros városüzemeltetési, vagyongazdálkodási, környezetvédelmi és lakásügyi szakterületét irányítja. Tagja a Gazdálkodási Tudományos Társaság elnökségének és részt vett a Közlekedés Tudományi Egyesület munkájában.

1994-től fővárosi képviselőként és főpolgármester-helyettesként a városüzemeltetési, vagyongazdálkodási, környezetvédelmi és lakásügyi szakterületet irányította, egészen 2006-ig. Vajda Pál két gyermek édesapja volt - írja az Index.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés