Hirdetés

Gyászol a világ: 72 éves korában meghalt a legendás énekesnő

Garai Kitti portré Garai Kitti

72 éves korában elhunyt Linda Lewis énekes-dalszerző, aki az ötoktávos énekterjedelméről és a műfajok széles skálájának megszólaltatásáról vált ismertté. A legendás énekesnő olyan sztároknak volt a háttérénekese, mint David Bowie és Rod Stewart. 

A halálhírét testvére, Dee Lewis Clay jelentette be az Instagramon: "A legnagyobb szomorúsággal és sajnálattal osztjuk meg a hírt, hogy szeretett és gyönyörű nővérünk, Linda Lewis ma békésen elhunyt otthonában. A család kéri a rajongókat és az újságírókat, hogy tartsák tiszteletben a gyászukat ebben a nehéz időben."

Az énekesnő Linda Ann Fredericks néven született West Hamben1950. szeptember 27-én. Hároméves korától színiiskolába járt, karrierjét pedig kisebb filmszerepekkel kezdte. 1961-ben először mutatkozott be A Taste of Honey című brit filmben, majd három évvel később már sikoltozó rajongóként tűnt fel az első Beatles-filmben, az A Hard Day's Night-ban.

Lewis zenei karrierje akkor kezdődött, amikor Cliff Richards dalszerzője, Ian Samwell felfigyelt rá, miután fellépett egy Southend-on-Sea-i klubban. 1970-ben az énekesnő csatlakozott egy soul rock bandához, a The Ferris Wheelhez, és az együttessel végigturnézta Európát, mielőtt fellépett volna a Glastonbury Fesztiválon - írja a Ripost.

Lewis legnagyobb slágere az It's in His Kiss volt – Cher The Shoop Shoop zenéjének a feldolgozása, amely 1975-ben a hatodik helyet érte el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés