Hirdetés

Az egész ország gyászol: meghalt Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze

Garai Kitti portré Garai Kitti

95 éves korában elhunyt Máthé Erzsi színművész, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja - írja az Index a család egyik barátjától. 

Máthé ERzsi évek óta visszavonultan élt, életkora és betegsége miatt pedig folyamatos orvosi ellátásra, ápolásra szorult. Korábban úgy nyilatkozott, hogy hiányzik neki a színházi, ami az élete volt. A színásztársai, egykori kollégái folyamatosan tartották vele a kapcsolatot, meglátogatták és telefonon is beszéltek vele. A színésznő május 8-án este csendben elaludt - nyilatkozott a lapnak a család egyik barátja. 

A színésznő a Jászai Mari-díjat kétszer kapta meg, ezen kívül érdemes és kiváló művész, a Nemzeti Színház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Nemzet Színésze. Megkapta a Kossuth-díjat, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét (polgári tagozat), a PUKK-díjat, a Vastaps-díjat, a filmszemle életműdíját, a Hazám-díjat és a Kállai Ferenc-életműdíjat. Budapest díszpolgára.

Máthé Erzsi május 16-án lett volna 96 éves.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés