Hirdetés

Súlyos síbalesetet okozott Gwyneth Paltrow, csendben maradt a sztár a tárgyaláson

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Egy nyugdíjas szemorvosnak ütközött neki Gwyneth Paltrow egy sípályán. A sztár cserben hagyta a megsérült orvost.

Gwyneth Paltrow a bíróságon
Gwyneth Paltrow a bíróságon MTI/AP pool/Rick Bowmer

Még 2016-ban ütközött neki Gwyneth Paltrow egy nyugdíjas orvosnak, Terry Sandersonnak, aki ráadásul állítólag cserben is hagyta a férfit.

Az eset most a bíróságra került, és az első tárgyalási napon elhangzott, hogy a férfi korábban kirobbanó energiával rendelkezett, ám állapota a baleset után hirtelen és sokat romlott. A Deer Valley üdülőhelyen történt incidens után Sanders az eszméletét vesztette, agyrázkódást szenvedett és négy bordája is eltört.

A 76 éves Sanderson állítása szerint a hollywoodi színésznő okozta az ütközést. 300 000 dollár kártérítést követel a férfi. Paltrow azonban ellenkeresetet nyújtott be, hiszen szerint a férfi okozta a balesetet. Paltrow szimbolikus 1 dolláros kártérítést jelölt meg.

A színésznő és a gyermekei még a héten tanúskodhatnak, írja a BBC.

Sanderson egyébként eredetileg 3,1 millió dolláros keresetet nyújtott be, de azt elutasították.

A szerdai tárgyalási napon egy szakértő neuroradiológus, Dr. Gibby azt mondta a bíróságon, hogy a férfi sérülései alapján nem az orvos, hanem Paltrow okozhatta a balesetet. 

Paltrow ügyvédei viszont azzal érvelnek, hogy Sanderson okolható a balesetért, és hogy az ütközés előtt már számos egészségügyi problémája volt, beleértve a szélütésből adódó látás- és halláskárosodást; agyi rendellenesség, amely túlzott folyadékfelhalmozódást okozott; és időnként depresszióval is küzdött szerintük a férfi. Gibby azonban ezt visszautasította és azt mondta, az állapotromlása egyértelműen a balesethez köthető, nem pedig a már meglévő egészségügyi problémái idézték ezt elő. Ezzel egy másik szakember, Dr. Sam Goldstein neuropszichológus is egyetértett.

A BBC beszámolója szerint Gwyneth Paltrow csendben ülte végig a tárgyalást.

A színésznő ügyvédei hangot adtak annak, hogy az újságírók annyira hevesen és erőszakosan próbálnak minél jobb és közeli képeket készíteni a hollywoodi sztárról, hogy a fotósok viselkedésükkel a bíróság méltóságát is megsértették.

Kent Holmberg bíró elismerte, hogy ez valóban problematikus, és kilátásba helyezte az újságírók kitiltását a tárgyalóteremből.

A tárgyalási sorozat várhatóan még legalább hat napon át tart.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés