Hirdetés

Kicsoda Lantos Csaba és miért kell a Gulyás Gergely által bejelentett energiaügyi minisztérium

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Átalakul a magyar kormány

Hivatkozás másolása

Gulyás Gergely hétfőn nem sokkal 12 óra után tett néhány bejelentést. Egyrészt közölte, hogy Palkovics László lemondott, amit Orbán Viktor elfogadott, így ő távozik a kormányból. A másik változás a kormány szerkezetében, hogy energiaügyi minisztérium jön létre.

Miért kell energiaügyi minisztérium?

Hivatkozás másolása

Az új minisztérium létrehozását azzal indokolta, hogy a háború és a szankciós energiaárak miatt ma Magyarországon és Európában is a legfontosabb az energiabiztonság és az energiaárak kérdése. A kormány ezért strukturális változtatást hajt végre, önálló energiaügyi minisztériumot hoz létre. Az új minisztérium az energiapolitika egységes irányításáért felel, és az Energiahivatal hatásköreinek többségét is átveszi - mondta Gulyás Gergely.

Az energetikai minisztérium vezetőjének Lantos Csabát kérte fel a miniszterelnök - ismertette, hozzátéve, hogy az új miniszter december 1-jétől tölti be posztját.

Kicsoda Lantos Csaba energiaügyi miniszter?

Hivatkozás másolása

60 éves, 1962-ben Hódmezővásárhelyen születetett, közgazdász-szociológusként végzett a Corvinuson 1986-ban, ahol a Rajk László Szakkollégiumnak volt tagja - írja a Mandiner. 1990 és 2002 között tagja volt a Budapesti Értéktőzsde tőzsdetanácsának, 2000-től 2007-ig vezérigazgató-helyettes volt az OTP Banknál. Az üzletember a Lantos Vagyonkezelő irányítója, 2021 óta pedig a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés