Hirdetés

Veszélyben volt Orbán minisztere - lemondta programját Gulyás Gergely

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A jelenlegi biztonsági helyzetre hivatkozva elhalasztotta izraeli útját a Miniszterelnökséget vezető miniszter, azt nem tudni, mikor pótolja a látogatást.

Május 15-én utazott volna Izraelbe Gulyás Gergely, ahol találkozott volna Benjámín Netanjáhú miniszterelnökkel, az izraeli kormány több tagjával, és beszédet is mondott volna az Izraeli Külkapcsolatok Tanácsában. Most ez utóbbi szervezet értesítette vendégeit arról, hogy Gulyás az izraeli biztonsági helyzetre való hivatkozással lemondta a hétfői utat, és azt majd valamikor máskor pótolják - írja a Szabad Európa

Az Izraeli Külkapcsolatok Tanácsa megerősítette, hogy Gulyás nevében Magyarország izraeli nagykövetsége az út elhalasztásáról döntött a biztonsági helyzet miatt.

Az utóbbi napokban ismét kiéleződött a konfliktus Izrael és Palesztina között: szerdán Gázából mintegy háromszázötven rakétát indítottak Izrael felé, miután az izraeli légierő újabb légicsapással ismét egy páncéltörő rakétát kilőni készülő osztaggal végzett a Pajzs és nyíl hadműveletben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés