Hirdetés

Rendkívüli bejelentést tesz Gulyás Gergely

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Gulyás Gergely miniszter nem sokkal dél után megszólal hétfőn, ezúttal viszont nem a Kormányinfón.

A Miniszterelnökség tájékoztatójában az ugyan nincs benne, hogy pontosan mi lesz a téma, de az atv.hu például arra tippel, hogy Palkovics László lemondásával kapcsolatban próbál tisztázni néhány dolgot. 

Szerdán kezdett el szélsebesen terjedni az interneten, hogy Palkovics László esetleg lemondhatott. A sajtóhírekre a Miniszterelnökség akkor egy közleményben reagált, amiben úgy fogalmaztak: "a kormány tagjairól a miniszterelnök dönt, amennyiben a kormány szerkezetében változás történik, arról a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk."

Legutóbb az elmúlt hét közepén jelent meg Gulyás Gergely a nyilvánosság előtt a Kormányinfón. Akkor a gáz áráról is beszélt például. Arra a kérdésre, hogy a csökkenő ár mikor jelenik meg a felhasználóknál is, a miniszter azt válaszolta, hogy amikor a rezsicsökkentést módosították, 150 dollár körül volt a gáz tőzsdei ára. Bár ez augusztusban 350 körülre felment, most pedig visszaesett 120 dollárra, így is lényegesen magasabb, mint az éveken át érvényes, 20 dollár körüli ár. Így az év végéig biztosan a jelenlegi szinten marad a gáz fogyasztói ára.

Az árstopot is akkor változtatta meg a kabinet. Bekerült az ársapkás termékek közé a tojás és a burgonya is.

Most mindenki arra vár, mi lesz Gulyás Gergey rendkívüli bejelentése.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés