Hirdetés

Döbbenetes: gránátot találtak egy ukrán katona mellkasában

Garai Kitti portré Garai Kitti

Döbbenetes fotó látott napvilágot az ukrán fegyveres erők egészségügyi szolgálata Facebook-oldalán: egy röngtenfelvételt tettek hozzé, melyen az látható, hogy egy fel nem robbant gránát egy ukrán katona mellkasában landolt. A robbanószerkezet a katona szívéhez közel helyezkedett el.

A poszt szerint a műtétet Andriy Verba vezérőrnagy, az ukrán fegyveres erők egyik legtapasztaltabb sebésze végezte, kettő katona pedig felügyelte az operációt és biztosította a biztonságot. Mint írták, a műtétet anélkül hajtották végre, hogy elektromos árammal próbálták volna megfékezni a  vérzért, ugyanis attól féltek, hogy a gránát bármikor felrobbanhat - derült ki a BBC Instagram-posztjából.

A műtét jól sikerült, a katona már lábadozik, azt azonban senki sem tudja, hogy került a gránát a mellkasába.

Az eszköz egy úgynevezett VOG-gránát volt, egy 4 centiméteres eszköz, amely négyszáz métert is meg tud tenni, mielőtt felrobbanna. 

Korábban a Naphíre arról is írt, hogy a hírek szerint rettenetes dologra készül Putyin, aki több százezer embert mozgósítana ismét Ukrajnába. Ezt azonban azóta a Kreml hivatalosan is tagadta. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés