Hirdetés

Súlyos veszélyben vannak a Gmail felhasználói

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Súlyos figyelmeztetést adtak ki, ami szerint a Gmail-felhasználóknak érdemes óvatosnak lenniük, ugyanis az adathalászok nem kímélik őket sem.

A beszámolók szerint a csalók a YouTube videómegosztó portál nevében küldenek adathalász üzeneteket, amelyek első ránézésre teljesen eredetinek tűnnek. Éppen ezért a videómegosztó figyelmeztetést adott ki a Gmail-felhasználóknak, hogy legyenek óvatosak és, ha a nevükben kapnak olyan üzenetet, amelyben az adataikat kérik el, akkor ne foglalkozzanak vele, az elhelyezett linkekre pedig ne kattintsanak, mert ezzel a felhasználók jelszavait is megszerezhetik.

A csalók új módszert használnak, az általuk küldött üzenetek teljesen eredetinek tűnnek, hiszen a feladójuk a no-reply@youtube.com cím, ami egy létező, a Google tulajdonában lévő e-mail cím. Így a csalás még nehezebben leleplezhető.

A hackerek arra próbálják rávenni a felhasználókat az üzenet segítségével, hogy kattintsanak egy általuk megadott linkre, és fogadják el az általuk megadott új feltételeket, mert ha nem, akkor blokkolják a YouTube-hozzáférésüket. Az e-mail két hónapos határidőt ad a gyanútlan felhasználóknak - írja a Femina.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés