Hirdetés

Nagy változás jön a Gmailben - ennek sokan fognak örülni

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Gmail olyan új funkcióval bővül hamarosan, amely mindent megváltoztat.

A Google szerdán jelentette be, hogy hamarosan a Gmailben is megjelenik majd a kék pipa. A többi közösségimédia fórumon már megszokhattuk a nevek mellett azt a kis kék ikont, amely arra szolgál, hogy a felhasználók biztosak lehessenek abban, akit követnek, vagy akinek írnak valóban az-e, akinek állítja magát.

A bejelentés szerint a Gmailben a kék pipa azon vállalatok mellett jelenik majd meg, amelyek elfogadták a Gmail meglévő Brand Indicators for Message Identification (BIMI) funkcióját - írja a Blikk.

A BIMI funkciót, még 2021-ben vezettek be, megköveteli a küldőktől, hogy erős hitelesítést használjanak és igazolják márkajelzésüket. A felhasználók mostantól egy pipa ikont látnak a BIMI funkciót elfogadó küldőktől. A Google szerint ez a frissítés segít a felhasználóknak azonosítani a legitim feladóktól származó üzeneteket a megszemélyesítőkkel szemben.

Ha a feladó neve melletti kék pipa fölé viszi a gépet, egy szöveges megjegyzés jelenik meg, amely szerint „az e-mail feladója igazolta, hogy a profilképen látható domain és logó az ő tulajdonában van - írja a 

Az erős e-mail hitelesítés segít a felhasználóknak és az e-mail biztonsági rendszereknek a spamek azonosításában és megállításában, valamint lehetővé teszi a feladók számára, hogy kihasználják a márka iránti bizalmat. Ez növeli az e-mail forrásokba vetett bizalmat, és magával ragadó élményt nyújt az olvasóknak, így mindenki számára jobb e-mail ökoszisztémát hoz létre - áll a cég közleményében. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés