Hirdetés

Megszólalt a nemi erőszakkal kapcsolatos vádakról a világsztár: mindent tagad

Nap Híre portré Nap Híre

Gerard Depardieu egy neves francia újságban megjelent nyílt levélben tagadta az ellene felhozott nemi erőszak és szexuális zaklatás vádját.

"Soha, de soha nem bántalmaztam nőt" - írta a francia színész a Le Figaro című lapban megjelent levélben a BBC szerint. 

"A média vádjaival, az ellenem irányuló lincseléssel szemben csak a szavammal védekezhetek" - tette hozzá a 74 éves sztár.

Depardieu ellen 2021-ben indítottak nyomozást nemi erőszak miatt. Egy nő azzal vádolta meg a színészt, hogy 2018 augusztusában Párizsban megerőszakolta és bántalmazta őt. Depardieu ügyvédje az AFP francia hírügynökségnek akkor azt mondta, hogy ügyfele visszautasítja a vádat, és azt mondta, hogy a vizsgálatot nem kellett volna nyilvánosságra hozni. Az év elején Depardieu-t a Mediapart francia hírportál szerint 13 nő vádolta meg újabb szexuális zaklatásokkal és hasonló esetekkel.

Depardieu a Le Figaro véleményoldalán megjelent hosszú levelében azt írta: "Nem tudom tovább tűrni azt, amit hallok, amit hónapok óta olvasok magamról. Azt hittem, hogy nem érdekel, de valóban nem, (...) viszont teljes mértékben kilúgoz az egész."

"Egy nőt bántani olyan lenne, mintha a saját anyámat gyomron rúgnám" - folytatta.

Azt is sugallta, hogy az őt nemi erőszakkal vádoló nő "saját akaratából" jött fel a szobájába. A nő ügyvédje a France Info francia rádióállomásnak adott interjújában hétfő reggel azt mondta, hogy "sokkolta és megbotránkoztatta" a levél.

A vádakra reagálva Depardieu azt írta: "Sokszor megtettem azt, amit mások nem mernének megtenni: feszegettem a határokat, megingattam a bizonyosságokat, szokásokat a forgatáson két felvétel között, a feszültség közepette... hogy vidámságot teremtsek."

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés