Hirdetés

Döbbenet: szándékosan gázolt el három embert Szabolcsban egy férfi

Nap Híre portré Nap Híre

A Debreceni Ítélőtábla súlyosbította az ítéletet annak a sofőrnek az ügyében, aki szándékosan munkások közé hajtott egy szabolcsi kisvárosban.

Az Infostart felidézte, az első fokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék a vádlottat több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt öt év börtönbüntetésre, öt év közügyektől eltiltása ítélte, valamint hét évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélőtábla tanácsa azonban a szabadságvesztés végrehajtási fokozatában változtatta meg az elsőfokú ítéletet. A vádlott büntetését fegyházban rendelte végrehajtani, egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Szándékosan gázolta el az embereket

Hivatkozás másolása

A közlemény szerint 2020 decemberének egyik reggelén egy szabolcsi kisvárosban az Észak-alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. alkalmazásában álló sértettek a hulladékszállító teherautóval munkájukat végezték. A szemétszállítóval szemközti sávban haladt a vádlott, aki annak érdekében, hogy a sértett az úttesten áthúzhassa a kukát, lefékezte autóját. A sértett odaintett neki, ám a sofőr ezt félreértette és bántó szándékot vélt felfedezni benne. Ekkor kiszállt a kocsijából, a sértett földre vitte és több alkalommal megütötte, majd elhajtott a helyszínről. A sértett és a munkatásai azonnal hívták a rendőröket, azonban közben a vádlott visszatért az autójával és 30-35 kilométeres óránkénti sebességgel haladva, az út mentén, a kukásautó mögött várakozó négy személyre rántotta a kormányt. 

Hármat álló helyzetben elütött, míg egynek sikerült a kocsi elől elugrania. A három sértett ugyan nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a súlyosabb, akár halálos kimenetel csak a vastag, télies ruházatuk miatt és a szerencsének köszönhetően maradt el.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés