Hirdetés

Lövések a Fertő tónál - elképesztő dolog van a háttérben

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Beszámolók szerint egy vagyonőr lövéseket adott le a Fertő tónál a hétvégén, amivel a horgászokat próbálta elijeszteni a helyszínről.

Egy Fertő tavi Facebook-csoportban arról számoltak be, hogy az eset április 23-án történt, amikor a pecások egy csoportja egy éjszakai horgászatról indult vissza a Virágosmajori kikötőbe.

Ahogy a csatorna torkolatába beértünk, a két biztonsági őr kiabálva, majd két figyelmeztető lövést leadva szerette volna megtiltani, hogy a csatornát használjuk, mondván az építési terület. Mire mi megálltunk – mert a két lövés után eléggé megijedtünk –, ők közelebb jöttek, és követelőzve kérték az adatainkat

- olvasható a bejegyzésben, amiben kiemelték azt is, a két biztonsági őr azt állította, hogy a horgászok jogtalanul használták a csatornát. Ezt követően megkérdezték a horgászok, hogy ők milyen jogon használnak fegyvert, amire az volt a válaszuk, hogy nekik ehhez joguk van.

Később a horgászok riasztották a rendőrséget is, ezután viszont a biztonsági őrök sietve távoztak a helyszínről. A Magyar Hang pedig arról számolt be, hogy a Győr-Moson-Soprton Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette a történteket, és kiemelték: a szóváltást követően az egyik őr a levegőbe lőtt a gázfegyverével, amit egyébként jogszerűen birtokolt.

A Soproni Rendőrkapitányság az ügyben gáz- és riasztófegyver használatára vonatkozó szabályok megsértése miatt egy 69 éves soproni férfival szemben szabálysértési eljárást indított.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés