Hirdetés

Fény derült a titokra, amire mindenki kíváncsi volt: itt él a legtöbb milliárdos

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Egy friss jelentésből kiderült, hogy New Yorkban több gazdag ember él, mint a világ bármely más városában. Hozzátették, az amerikai nagyvárosban több mint 345 ezer milliomos és csaknem 16 ezer multimilliomos (vagyis több mint 10 millió dolláros vagyonnal rendelkező lakos) éli mindennapjait. Hozzátették, 737 ember vagyona még a 100 millió dollárt is meghaladja, emellett pedig 59 ember milliárdosnak vallhatja magát.

Mindez azt jelenti, hogy New York több mint 8 millió lakosának csaknem 4 százaléka rendelkezik több mint 1 millió dolláros vagyonnal. A lista második helyén Tokió végzett, a harmadik helyen pedig a Szilícium-völgyet magába foglaló San Francisco-öböl térsége áll - adta hírül az ATV.

London csak a negyedik helyig jutott, ezután pedig Szingapúr következik az ötödik helyen, majd a listán újabb három amerikai nagyváros következik: a hatodik helyen Los Angeles, a hetedik helyen Chicago, míg a nyolcadik helyen Houston. A kilencedik helyen Peking áll, míg a lista tizedék helyét ugyancsak egy kínai nagyváros, Sanghaj foglalja el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés