Hirdetés

Most érkezett a szörnyű hír: Senki nem vállalja a Gázai övezetben rekedt magyarok kihozatalát

Nap Híre portré Nap Híre

Hét magyar még mindig a Gázai övezet legveszélyesebb részén tartózkodik.

Az ATV Híradó információi szerint a Gázai övezetben jelenleg hét magyar állampolgár tartózkodik, és diplomáciai értesülések alapján a hét személy között van egy testvérpár gyerekekkel, egy nagybácsival és további hozzátartozókkal.

Ahogy mindennap, ma is beszéltünk velük telefonon és azt tudom mondani, hogy épségben vannak

- mondta kedden Paczolai Máté külügyi szóvivő. Kiderült az is, hogy az érintett magyarok a Gázai övezet legveszélyesebbnek tartott városrészeiben vannak, és a magyar Külügyminisztérium még mindig a kimenekítésükön dolgozik.

Továbbra is azon dolgozunk, hogy valahogy az övezet déli részére juttassuk őket, annak érdekében, hogy Egyiptom felé át tudják lépni a határt: Ez lényegében egy 35-40 km-es útszakasz, amit meg kellene tenniük, de a biztonsági helyzetre és az üzemanyaghiányra való tekintettel, egyelőre lehetetlenség kocsit találni, ami vállalná, vagy ami teljesíteni tudná ezt az utat.

Csicsmann László egyetemi tanár pedig arról beszélt a csatornának, hogy hamarosan megkezdődnek az utcai harcok Gázában és az izraeli hadsereg tagjai házról házra fognak menni. "Nem az a kérdés, hogy ki van katonai fölényben, ez nem is kérdés Izrael, azonban 2 millió ember között kell harcolni, ugye erre is hívta fel az izraeli hadsereg a figyelmet, hogy aki északon van maradt, az az elkövetkező napokban vonuljon a déli területekre" - jelentette ki.

Egy hónap telt el azóta, hogy Izrael ellen minden képzeletet felülmúlóan bestiális támadást indított a Hamász terrorszervezet. A Naphire.hu folyamatosan beszámolt róla, hogy a Gázai-övezetet uraló Hamász terroristái szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben.

 Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak már több mint 1400 halálos áldozata  van (köztük csecsemők, terhes nők és idősek) és a Hamász több mint 200 túszt ejtett. Izrael válaszul ostrom alá vette a terrorszervezet uralma alatt álló Gázai övezetet, ahol több mint 2 millió ember rekedt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés