Hirdetés

Katasztrofális a helyzet a Gázai övezetben, megkongatták a vészharangot

Nap Híre portré Nap Híre

Napokon belül leállásra kényszerülhetnek a segélyszervezetek a Gázai övezetben az egyre fokozódó élelmiszer- és üzemanyaghiány miatt - figyelmeztetett az ENSZ pénteken.

Öt napja nem jutott be üzemanyag és humanitárius segély a Gázai övezetbe, az utolsó készleteket használjuk fel - mondta el Hamish Young, az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) térségbeli vészhelyzeti koordinátora.

Hozzátette, az ott élő emberek és a segélymunkások helyzete már így is nagyon nehéz, és ha semmi nem változik, napokon belül teljesen leállhatnak a humanitárius műveletek.

Az ENSZ figyelmeztetése szerint a kórházak is bezárásra kényszerülhetnek, és még több embert sújthat az élelmiszerhiány - írja az MTI.

Az ENSZ palesztin menekülteket segélyező ügynöksége (UNRWA) pénteken azt közölte, hogy mintegy 110 000 ember hagyta már el a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városát, mióta az izraeli hadsereg megkezdte műveleteit a térségben. Az Egyiptom felé vezető rafahi határátkelő továbbra is zárva van a humanitárius segélyszállítmányok előtt.

Hétfőn az izraeli hadsereg felszólította Rafah keleti részének lakóit, hogy hagyják el a területet. A városban több mint egymillió ember keresett menedéket a Gázai-övezet többi részén dúló harci cselekmények elől.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés